Svenska Röster i Australien

Annons

I en diskussion idag i Facebook-gruppen Svenskar i Sydney (som jag är admin för) så tipsade folk om olika svensk-australiska bloggare. Jag hade redan min egen lista över bloggare som jag av och till följer, men en del av de sidor som listades var nya för mig. För dig som planerar en resa till Australien eller redan bor här nere tänker jag att listan i den här artikeln kan vara början på en hyfsat aktuell överblick över aktiva svensk-australiska bloggar värda att kolla in. Lite nyårsläsning!

Har du tips på några andra webbsidor som jag missat? Tipsa om dem i kommentarerna nedan!

Svenska bloggare med Australien-tema

Obs: numreringen i listan kommer av att jag sorterat alla länkar i bokstavsordning – det är därför de stora svensk-australiska bloggarna som Bortabrabloggen, Swaussie och Australienbloggen inte ligger i topp-3. :)

 1. A Life in Oz
 2. billersjo @ tumblr.com
 3. bortabrabloggen.com
 4. jjuwlss – Julia Persson/
 5. Johanna i Australien
 6. Jonas Peterson.com/
 7. Jonnaussie – Jonna
 8. Karriäristan
 9. Life-of-Anna
 10. Linn och Camilla
 11. Lolo @ myshowroom
 12. Mitt liv i OZ
 13. Moving Down Under
 14. Isabella – Bellvis @ Nattstad
 15. Resa Omkring
 16. Richard i Australien
 17. Sarah Carolines
 18. Stina Dahlgren 
 19. Swaussie.se
 20. Take Me To The Sun
 21. The walkabout in Aussie
 22. Tilki Show
 23. To live in a bag
 24. Virre i Australien
 25. Alessandra Kylin: vagabondpaths.blogspot.com.au
 26. Amanda Bränström: http://bubbelglass.blogspot.com.au/
 27. Ebba Nordin nouw.com/livetenligtebba
 28. Emelie Zachrisson: emeliezachrisson.blogg.se/
 29. Emilia Hallbergs ourbigadventure.bloggplatsen.se
 30. Emilia Larsson claraochemilia.blogg.se
 31. Familjen Palokangas i Perth: ettnyttlivioz.blogspot.com.au
 32. Felicia Andersson: Felicia Andersson – life well travelled
 33. Fem polare från Såsen: Straya Sauce
 34. Fia: missFia
 35. Hanna Karlsson Renevi: wheniwakeup.devote.se
 36. Idas & Nicklas Australienresan
 37. Johan Drejenstams Australienbloggen
 38. Johannas australienblogg.se
 39. Josephine Suhonen: nouw.com/MarcusochJosephine
 40. Linda Hanell: lindahanell.blogg.se
 41. Linnea Sandberg: AnnaLinnea Blog
 42. Lovisa Nilssons lnphotos.wordpress.com
 43. Maria Norrgård: mariasmemoarer.com
 44. Marie Setterberg: marygoeskangaroo.blogg.se
 45. Minna: nouw.com/mittkokoshjarta
 46. Pernilla Ramström: Pernilla Australien
 47. Rebecca Eklund: Rebecca Eklund – Take Another Step in Australia
 48. Rebecca: nouw.com/rebeccaiaustralien
 49. Samuel Karlsson: Youtube :@samuel97karlsson
 50. Sandra Dabbour sdabbour.blogg.se
 51. Sara Nilsson: saranils.blogg.se
 52. Shkelzen Shelle Dashaj high5australia.devote.se
 53. Titti Sahlberg i Adelaide: Australien enligt Titti

Hjälp med tips på bloggar!

Jag är övertygad om att det gömmer sig ett hundratal bra svensk-australiska bloggar där ute, med fina foton och personliga berättelser som förtjänar mer uppmärksamhet. Om du eller någon vän är en av dessa bloggare, lägg till länken till din sajt i kommentarerna nedan så lägger jag till din sida i listan ovan. Det vore jättekul att hjälpa fler Australien-svenska sajter att få fler läsare. :-)

Läs mer i serien Gästbloggare.<< Uppdaterade cykelregler för barn i NSW

39 Responses to Svenska Röster i Australien

 • Fia

  Hej! För 1,5 år sedan satt jag och ojade hemma i Sverige. Skrev frågor till dig och fick så bra hjälp via din hemsida. Nu är jag fortfarande kvar och har just startat min blogg. Vore jättekul om du vill lista den!

  http://missfia.com

  Tack!

 • Pernilla

  Jag är svensk bloggare!! Au Pair i Perth!!:)

 • Samuel Karlsson

  Hej! Är nere på working holiday. Har ingen vanlig text blogg. Lägger upp mina äventyr på youtube, är det intressant är här länken till den
  https://www.youtube.com/user/samuel97karlsson

 • Minna

  HEJ!
  Jag är på Working Holiday i Australien och befinner mig just nu i Melbourne fram till April!
  På min blogg kan ni följa min resa. Är även väldigt mycket intriktad på vegetarisk mat & recept. Vilket kan vara en spännande touch för de som är intresserade :)

 • Maria Norrgård

  Hejsan, jag är på working holiday i Australien och bloggar om min vistelse på http://www.mariasmemoarer.com, lägg gärna till mig :)

 • Caroli

  Hej grymt bra tips du skriver om !. Jag har bara en liten fråga om du vet något om travsporten i Australien då jag åker till ballarat nästa vecka för att jobba med travhästar mvh Carro

 • Rebecca Eklund

  Skriver om min vardag i underbara Australien, mycket tankar och nya upplevelser under min livs resa. Har mycket tankar om framtiden och skulle vara super glad om fler vill följa den :)

 • Anna

  Hej! Vi är ett par som sa upp oss från våra jobb för att kunna resa, vi har bloggat från Asien men är nu i Australien där vi backpackar och ska jobba. Vore roligt om fler hittade hit :)
  http://www.globetrot.se

 • felicia andersson

  http://www.feliciaandersson.se – bloggar om livet i Bondi, Sydney :) mest för att jag älskar att fota och vill dela med mig någonstans :D tack för grymma forum!

 • Linnea

  Nouw.com/annalinnea

 • Jenny Persson

  swejen.se :)

 • Fanny

  fannystaaf.metromode.se :)

 • Alessandra Kylin

  Hej!

  Flyttade till Sydney för drygt tre veckor sedan. Är en passionerad fotograf som visste att det skulle en hel del bilder som inte alla platsa på min officiella sida. Därför startade jag en extra blogg, enbart dedikerad till Australien och resor.

  Du hittar länken ovan.

  Vänligen,
  Alessandra

 • Ida

  Hej Anders!
  För lite mer än ett år sedan när jag hittade denna sida och kikade in på dessa bloggar, blev jag så inspirerad och blev själv så sugen på att åka ner. Idag bor jag för tillfället i Cairns och skriver själv reseblogg.
  Tänk så det kan bli! :)

  Hoppas att jag kan inspirera någon annan att göra detsamma!

  Australienresan.devote.se

  Hälsningar
  Ida

  • Anders Liljeqvist

   Så kul Ida, och tack för länken! Jag har lagt till er ovan.
   -Anders.

  • Ida

   Tack vad kul! Glömde tala om att det vi är två som skriver, jag och min pojkvän Nicklas. Ha det fint! :)
   /Ida

 • Erik Hagberg

  Hallå

  Jag efterlyser bloggar om familjer som flyttat till Australien för att jobba 2-3 år. Är själv elektriker & har tre barn & tänkte sticka när de är 6 resp. 8 (tvillingar).

  Är givetvis tacksam för alla tips & tankar utöver bloggar.

  / Erik

 • nora

  Hejhej! Jag bloggar på http://www.nattstad.se/noranilsson med mycket bilder, är just nu i Tokyo men landar i Australien om några dagar för att stanna ett år, bloggar flitigt om min resa. Hoppas du vill lägga till mig i listan, tack på förhand! :)

 • Rebecca

  Hej! Jag bloggar på nattstad.se/rebeccaiaustralien om någon är intresserad av att kolla :) Bor sedan 26e augusti 2014 i Sydney och bloggar om min vardag här, och försöker blanda in lite tips både för turister och working holiday-sugna också :) Uppdateras dagligen :)

 • Titti Sahlberg

  Hej, är nyinflyttad till Adelaide. Bor och lever som expat. Skriver om vad jag gör. Och vad jag tänker på. En del jämförelser med Indien blir det; bodde i New Delhi i 3,5 år innan flytten till Oz! http://www.australienenligttitti.blogg.se
  Cheers!

 • Andrea Törnqvist

  Hej Anders!
  I april 2011 flyttade jag till Australien för att resa och jobba i ca 3-4 månader. Nu 3,5 år senare är jag fortfarande kvar och är nu förlovad med min Doyle som är från Coffs harbour NSW.
  Skriver en blogg om mitt liv i den lilla gruvstaden Port hedland som ligger 6h söder om Broome.
  En mycket underhållande blogg, vi hittar ofta på saker och reser mycket vilket jag bloggar om! Kika in om du har lust vettja! :)

  • Anders Liljeqvist

   Åh så kul, tack för tipset!

  • Anneli

   hej!  Är du Andrea som på 90-talet sålde Sydamerikaresor i Malmö?
   Hälsningar Anneli

 • Simon

  Hej! Mycket bra blogg!

  Jag och en kompis ska åka till Australien i höst, men undrar om man kan åka dit på en enkelbiljett och sedan boka hembiljetten väl i Australien eller om någon gör det från Sverige? Eller måste man boka returbiljett/öppen retur innan man åker dit? Hur funkar det med Bokning av biljetter till Australasien?

  Tack på förhand.

  //Simon

  • Anders Liljeqvist

   Hej Simon, ursäkta sent svar – din kommentar landade i min spamkorg.
   Javisst, ni kan åka in på enkelbiljetter.
   -Anders.

 • Linda

  Hej!

  Jag befinner mig i Broome som ligger i nordvästra Australien och kommer vara här ett tag till innan jag ska åka iväg på farmjobb söderut om 6-7 månader. Bloggar härifrån på http://www.lindahanell.blogg.se Skriver om min vardag och ska försöka få med lite fakta baserat på saker som händer mig. Bland annat skrev jag till dig om mina utslag/sjukdomar för ett par veckor sedan, behövde ta blodprov etc och hoppades på att det skulle vara gratis vård vilket det tack och lov var. Försöker få med så mycket som möjligt, kika gärna in och länka gärna vidare för att andra ska få se hur livet kan vara här :-)

  Tack för en inspirerande hemsida, dina inlägg och ”forumen” som uppstår i kommentarerna hjälpte mig mycket innan jag åkte. Kikar in här då och då!

  Ha det bra!
  Linda

  • Anders Liljeqvist

   Hej Linda, och tack för en inspirerande och trevlig blogg! Hör av dig om du vill gästblogga här! :D

 • Johanna

  Hej, jag skrev en blogg under mina månader i Australien på http://australienblogg.se. Även om den inte längre uppdateras så är den full av tips, råd och inspirerande bilder :)

 • Emilia Hallberg

  Här är min blogg som kretsar kring mitt resande och vardag i Australien:
  http://ourbigadventure.bloggplatsen.se/

 • Emma Tibell

  Hej!
  Bor och reser med i Australien, hänt är min blogg http://www.woorky.blogg.se
  Roligt med alla dessa bloggar! Har mycket läsning framför mig :)

 • Lovisa Nilsson

  Hej!
  Här är min blogg adress http://www.lnphotos.wordpress.com
  Jag bor på en cattle station i de isolerade delarna av Nothern Territory. Alla de svenska bloggar jag kollat igenom är skrivna av folk som bor i städerna. Jag visar bilder från de delar av landet som de flesta aldrig får upptäcka. Det kanske kan vara intressant för folk att kolla in :) Tack för kul sida! Cheers!

 • Petri Palokangas

  Min familj flyttade till Perth.  http://ettnyttlivioz.blogspot.com.au/

 • Emmy i Melbourne

  Stort tack för omnämnandet! :-) Gott Nytt År från ett mulet Melbourne!

  • Anders Liljeqvist

   Gott nytt Emmy! Jag är i Sverige på besök och här är det bara regn. Nästan som Melbourne :)

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *