Svenska musikern Hilda Denny

Många av oss söker lyckan i det unika Australien. Jag blir alltid inspirerad när jag ser hur en av oss svenskar följer sina drömmar här Down Under. Att vi som kommer från ett så avlägset litet land vågar testa våra vingar på en enorm kontinent långt ifrån våra nära och kära. Modigt!

En av dessa inspirerande själar är svenska musikern Hilda Denny. Hon har just släppt sin EP Patience här i Sydney. Jag är glad att jag fick chansen att ta del av denna sköna release. En release som väckte personliga känslor och bjöd på kreativa överraskningar.

Tuff utmaning att lämna familj och vänner i Sverige.

Att ha sin EP release här i Sydney har varit en lärorik men tuff resa för 21-åriga Hilda Denny. Men en utmaning hon varit redo att anta. Med de flesta vännerna, familjen och kontakterna kvar hemma i Sverige måste Hilda helt enkelt börja från scratch här down under. Det tar det tid att bygga upp en ny fan base. Men med ett otroligt stöd från sin australienska farbror blev Hilda Denny omringad av sin australiensiska släkt och vänner under releasen. Det var en stolt publik som lyssnade till Hilda framföra sina nya sånger med kärleksfull energi. Hennes varma vibbar smittade helt klart av sig till oss i publiken.

Releasen introducerades med förband, öppen bar och snacks. En photoboot för de kreativa, minglande för pratsugna eller inspirerande ord från Hilda Denny att läsa för de filosoferande. För uppsatta på väggarna fanns handskrivna feel good meddelanden vår musiker hoppades kunna inspirera sin publik med.

Hilda Dennys show färgad av kärlek

Och det där med att väcka känslor och inspirera tycker jag Hilda Denny lyckades fint med. Tillsammans med kompositören Nick Paton framförde Hilda sången Home, en sång som väckte starka känslor hos mig. För Hilda Denny sjunger med sådan inlevelse och känsla att det är svårt att inte beröras. Hon har en otrolig scennärvaro, håller kontakt med publiken och delar med sig av personliga upplevelser.  För som textförfattare till sina sånger låter hon musiken komma direkt ifrån hjärtat.

Man får känslan att Hilda är en person som vill inspirera och hjälpa. Under två av sångerna överraskade hon publiken med 12-åriga dans-talangen Zara. Under inflytande av Hildas mångfaldiga sångröst utförde Zara en imponerande uttrycksfull dans. En dans som passade fint in i showens tema Colour. En show färgad av kärlek skulle jag vilja säga! Dessutom var vår musiker generös med tackord och kramar efter den fantastiska showen. Och som svensk så tänker jag förstås tillbaks med kärlek på mitt Sverige som jag i tanken fortfarande kallar ”my home”. Jag kunde inte vänta med att lyssna till min nyinköpta CD-skiva på vägen hem i bilen. Jag önskar Hilda Denny och alla modiga där ute ett stort lycka till. Vad det än är ni tar er för här i Australien.