Det här är Australien

Inledning

Vad är egentligen ett pungdjur och ett kloakdjur? Och hur ser en wombat ut? Kryllar det med livsfarliga spindlar, ormar, krokodiler och hajar överallt, och finns det andra saker som är farliga i landet? Vem var Ned Kelly, Australiens mest kände ”bushranger” (stråtrövare)? Är det sant att det finns mer än en australisk flagga, och är det verkligen så att Sydney inte är landets huvudstad?

Hur kommer det sig att alla australiska skolbarn vet vad Kokoda Trail och Gallipoli är? Vad är en aboriginsk sånglinje, och vem är landets statsöverhuvud? Hur många människor bor det i de största städerna, och hur fungerar den australiska ekonomin?

I den här artikelserien fokuserar vi på fakta om Australien. Oavsett om du hittat hit för att du skriver ett skolarbete eller bara vill veta mer om landet du är på väg att åka till hoppas vi att dessa texter ger dig en bra överblick över Australien och får dig att känna dig lite mer självsäker när du diskuterar Australien-relaterade ämnen med nya och gamla vänner.

Artiklar med fakta om Australien