Diana Chirilas

Diana Chirilas är en av de tre grundarna bakom det framgångsrika svenska caféet Fika Swedish Kitchen. Här är hennes berättelse om hur hon gick från att plugga grafisk design till att bli restaurangägare på heltid.

Läs mer

Sofia Max

Sofia Max är civilingenjören som i Australien sadlade om till författare. Hon är bokaktuell med sin nya bok Själslig Läsning, och berättar här mer om livsresan från Linköping till Manly i nordöstra Sydney.

Läs mer

Linda Stanes

Linda Stanes är en av de tre grundarna bakom det framgångsrika svenska caféet Fika Swedish Kitchen, och i vår intervju med henne berättar hon mer om sin resa från Sverige till att bli entreprenör i Manly norr om Sydney.

Läs mer

Hanna Linnea Karlsson

Hanna Karlsson är i Sydney som au-pair, och berättar om livet i Sydney och ett av hennes favoritresmål; Fitzroy Island utanför Cairns.

Läs mer

Suzanna Holmqvist

Suzanna Holmqvist

Suzanna Holmqvist i Perth är inne på sin fjärde långtidsvistelse i Australien, och i vår intervju med henne berättar hon om sina studier, sina många resor, jobbet som ryttare, och ett något annorlunda val av utbildning.

Läs mer

Carl Sebastian

Carl Sebastian

Carl Sebastian lever ett lite mer udda liv i Sydney, och är känd från TV tack vare sina uppträdanden på en australisk tv-serie om Sydneys tatuerare. I vår intervju berättar Carl om sin resa till Australien, och hur livet är som tatuerare för alla kända och okända kunder som promenerar in på salongen Bondi Ink.

Läs mer

Maja Sundberg

Idag träffar vi Maja Sundberg, som driver bloggen ”I’m Down Under” och där skriver om sina resor både i Australien och Nya Zealand. I vår intervju pratar hon om att ha pluggat på universitet i Sydney, samt att därefter börja jobba inom IT i Australien.

Läs mer

Hanna Karlsson Renevi

Hanna Karlsson Renevi

I den här intervjun får vi en stund med Hanna Karlsson Renevi, som bor i Bondi Beach strax öster om Sydney. Hanna berättar om sina erfarenheter från att söka jobb i Australien, samt tipsar om fina utflykter i och omkring Sydney.

Läs mer

Emmy Petersson

Blogg-grannen Emmy i Melbourne driver Bortabrabloggen och har nyligen startat sitt företag The Bridge Coaching. Hon är en av flera långtidsboende utlandssvenskar som inte bara rest och jobbat runt om i Australien, men nu ordentligt börjat slå ned bopålarna i Australien genom att också starta företag där. I den här intervjun delar hon med sig av sin resa till Australiens näst största stad och sin vision för sitt entreprenörskap.

Läs mer

Sofie Li Gao

Sofie Li Gao från Uppsala håller på och packar väskorna innan resan bär av till University of New South Wales i Sydney för ett års utlandsstudier. I vår interju berättar hon om sina tidigare resor som backpacker och delar med sig av massor av destinationer som hon brukar rekommendera för andra resenärer.

Läs mer

Norah Lindhe

Norah Lindhe har bott i Australien i över två år och pluggar journalistik på ett av Sydneys universitet. Studierna är dyra och krävande, men värda investeringen i tid och pengar. Hon planerar att stanna kvar och jobba som journalist berättar hon i vår intervju.

Läs mer

Lovisa Stenlund

”Jag har spenderat 9 månader i ett fantastiskt lyckorus som inte verkar försvinna” berättar Lovisa i vårt möte med henne. I skrivande stund bor hon i svensk-täta Cairns och delar här med sig av sina tips om både resmål och hur man som svensk tjej gör för att hitta jobb på resande fot.

Läs mer

Linda Dillenbeck

Linda Sjalander-Dillenbeck emigrerade till Australien med sina svenska föräldrar, och har bott i landet 23 av sina 25 år. Nu jobbar hon som veterinär på landet ett par timmar sydväst om Sydney och som andra generationens utvandrare har hon ett unikt perspektiv på landet. Det här är ännu en intervju i vår serie möten med sköna Australien-svenskar.

Läs mer

Linnea Troberg

Linnea älskar Queensland och rekommenderar sina vänner att ta sig norrut från Brisbane. Efter att ha bott i Mackay i ett halvår delar hon i den här intervjun med sig av sina bästa tips för dig som vill ta dig till den tropiska nordöstra delen av landet.

Läs mer

Karolina Kaczmarek

Karolina Kaczmarek är en av de långtidsboende svenskarna i Sydney, och när vi träffas för en intervju går terminen mot sitt slut och ”exam season” är i full gång. I det här mötet delar hon med sig av hur det är att både resa och plugga utomlands, och hur hon trivs med att bo i Sydney.

Läs mer

Elin Jonsson

Elin från Uppsala bodde i drygt 6 månader i Sydney-förorten Manly som är som en stor semesterdestination bara 20 minuters färja från city. I vårt möte med henne berättar hon om sina resor och ger flera bra tips för dig som vill jobba och resa som backpacker i Australien.

Läs mer

Simon Russell

Simon Russell från Härnösand lärde känna sin inre surfare på resa med vännerna i Australien. I den här artikeln tar vi en fika med ännu en Australienvän och får tips om Byron Bay, Brisbane och om vikten att ha en ordentligt med pengar på kontot inför resan. En artikel i vår serie ”fika med en Australienvän”.

Läs mer

Oscar Friberg

Oscar bor en strax mil utanför centrala Brisbane och har bott i Australien både som turist och numera för att plugga utomlands. I den här intervjun delar han med sig av sina erfarenheter och tips för den som funderar på att studera och resa i Australien.

Läs mer

Ida Holmqvist

Ida Holmqvist är en luttrad Australienresenär som nu är hemma i Helsingborg igen. I den här intervjun berättar hon om sina resor runt landet, och tipsar särskilt om Cairns och Byron Bay. Ännu ett personporträtt i artikelserien ”Fika med en Australienvän” här på Swedes In Australia.

Läs mer

Albin Nilsson af Sillén

Albin Nilsson af Sillén är en av många svenskar som förälskat sig i Australien så till den milda grad att han nu planerar att stanna ett andra år. I den här intervjun pratar vi lite om hur livet skiljer sig efter resan från Malmö till landsbygden utanför Perth.

Läs mer

Patricia Higson

Patricia Higsons föräldrar är från Sverige och Australien, och även om hon bor i Piteå är Australien ett andra hem. I den här intervjun (ännu en artikeln i vår serie möten med svenska Australien-vänner) rekommenderar hon särskilt resenärer att styra kosan mot västkusten och platser som Fremantle.

Läs mer

Anna Mandorff

De flesta svenskar tar sig till östkusten, och därför är det extra kul att få publicera en intervju med en ung svenska som bestämt sig för att slå sig ned i Perth. I den här intervjun pratar vi lite med Anna Mandorff, som precis är på väg att börja en teaterutbildning i Western Australia och tidigare backpackat och jobbat på farm för att tjäna ihop tid för sitt andra år på Working Holiday.

Läs mer

André Johansson

I artikelserien ”Fika med en Australienvän” fortsätter jag att intervjua svensk-australier om deras resa till Australien och hur de hamnade där de är idag. I den här artikeln pratar jag med André Johansson som bor i Byron Bay, en av de mest kända destinationerna längs östkusten.

Läs mer

Linnea Borén

I artikelserien ”Fika med en Australienvän” kommer jag att intervjua olika svensk-australier om deras personliga möte med Australien och hur de hamnade där de är idag. I den första artikeln pratar jag lite med Linnéa Borén som bor i Avoca Beach, ett semesterparadis cirka 10 mil norrut längs kusten från Sydney.

Läs mer