Om Swedes In Australia

Välkommen till Swedes In Australia – en blogg för Australien-vänner! Idén bakom sajten är att hjälpa Australien-intresserade svenskar att förstå hur det funkar att resa och bo i Australien, samt att göra det lättare för Australiensvenskar att hitta och lära känna varandra. Sajten startades 2012 av Anders Liljeqvist (som bor i Sydney) efter flera års frustration över bristen på bra information och goda mötesplatser för svenska Australienvänner.

Vår vision

Vi finns till för att hjälpa och underlätta för svenskar i Australien och deras vänner att skapa och få fantastiska upplevelser tillsammans, så att alla våra besökare och medlemmar kan utvecklas och få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Vi hjälper Australien-vänner att mötas och dela med sig av kunskap och erfarenheter Genom att driva en kommersiell men öppen sajt hoppas vi skapa en stark svensk community som hjälper våra läsare att utforska och förverkliga sina drömmar i Australien.

Ursprungligen (2011) var sajten endast en liten blogg med olika artiklar och länksamlingar, och tanken då var att agera informationsresurs och ge tips kring ämnen från visum- och migrationsfrågor till vardagsrutiner och reseplanering; att skriva om det viktigaste du bör känna till om du funderar på en långresa eller flytt från Sverige till Australien. Under åren växte sajten med fler artiklar och besökare. Tusentals läsare skrev kommentarer och vi gjorde vårt bästa att svara på alla frågor. Bloggare började länka till oss, och tidningar och radio började använda oss som källa i intervjuer och artiklar om Australien.

Swedes In Australia Harbour Cruise

År efter år växte relationen med de olika svensk-australiska organisationerna sig allt starkare tills den lilla bloggen vuxit till vad den är idag; en gratis informationsresurs för resenärer och emigranter, en vänlig online-community för Australien-vänner, och en kanal för att hjälpa de olika svensk-australiska organisationerna att nå ut med sina budskap och namn till potentiella medlemmar bland de inresande svenskarna.

Att driva en komplex webbsajt och online-community med tusentals besökare och medlemmar är en verksamhet som både kostar pengar och arbetstid. För att täcka våra drifts- och utvecklingskostnader, och för att kunna kompensera våra medarbetare för det arbete de lägger ned, har vi valt att driva Swedes In Australia som ett företag istället för en ideell förening. Genom att komplettera våra gratistjänster med kommersiella inslag (som försäljning av böcker och annonser på våra sidor) är det möjligt för oss att driva och växa verksamheten. När vi gör ett överskott så återinvesterar vi i verksamheten och i community-projekt som främjar banden mellan Sverige och Australien. Tidigare år har vi donerat pengar till det svenska AFL-landslaget, och till Svenska Kyrkans arbete med unga svenskar i Sydney. Vi gör vad vi gör för att vi gillar att vara en del av ”Team Sweden” – tillsammans med många likasinnade goda krafter vill vi främja närmare och godare kontakter mellan Sverige och Australien, och göra saker som både gynnar svenskarna i Australien, samt australierna i Sverige.

Läs mer